Plăcintă cu carne de porc

de ionix in Porc, 2 Noi 2010 | 21563 vizualizari

 

sotul a mancat-o cu sos de ardei iute...

 

INGREDIENTE

  • circa 700-800 g de carne de porc cu putina grasime
  • doua-3 rosii mai mari
  • 5 cepe potrivite
  • 6 catei de usturoi
  • cozile de la o legatura de patrunjel
  • 1/2 lingurita cu cimbru
  • sare, piper
  • 1 pachet cu foi de placinta
  • 3-4 linguri cu ulei
  • pentru sosul de uns foile:
  • 2 oua
  • circa 100 g smantana
  • 2 linguri cu lapte
  • putin marar
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu carne de porc:

Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt.

Intr-o tigaie wok punem  uleiul la incins. In uleiul incins punem ceapa la inmuiat. Cand a inceput sa se inmoaie adaugam jumatate din rosii. Lasam inca vreo 2-3 minute si amestecam intruna. Adaugam carnea si lasam pana incepe sa se albeasca. Adaugam restul de rosii si usturoiul iar apoi mai lasam cateva minute. Punem sare, piper, cimbru si cozile de patrunjel. Amestecam bine si dam la racit.

Intre timp pregatim sosul pentru uns foile.

Batem bine ouale si apoi le amestecam cu lapte, smantana si marar. Punem sare si piper dupa gust. 

Cand carnea s-a racit ne apucam de asamblat placinta.

Eu am facut-o intr-un vas yena, asa ca fiecare foaie am indoit-o in doua.

Ungem forma de yena cu putin unt apoi punem o foaie de placinta, ungem cu ulei foaia, punem alta foaie, iar ungem... repetam procedeul de 5 ori, adica folosim 5 foi in total. Peste stratul de foi punem 1/3 din sos iar apoi punem jumatate din compozitia de carne. Punem iar un strat de foi, le ungem pe rand cu ulei, turnam iar sos si iar carnea. Peste carne, punem ultimul strat de foi, la fel unse individual cu ulei, si turnam restul de sos.

Dam la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste. Eu am lasat-o cam o ora si 30 de minute.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ionix 1

07.11.2010, 09:40

@Gaby... exact tie nu-ti dau pt ca te-ngrasi X:

MotanLaOale 1

22.11.2010, 10:15

ionix 1

22.11.2010, 10:16

@Motan La Oale... multumesc frumos

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute combinate si cu costita